bedrijfsfotografie

Hartelijke dank voor de mooie foto’s! Deze kan ik zeker gaan gebruiken voor mijn LinkedIn en andere socials. Ik heb de fotoshoot als prettig ervaren en ik vind de foto’s mooi geworden. Bedankt voor de professionele shoot! Kees

Aardige woorden hè? Ik ben altijd erg verguld met dit soort reacties: klant blij, ik blij.

Maar wat ging hier nou eigenlijk aan vooraf? Hoog tijd voor een blogje over m’n werkwijze. Want dat is écht een wezenlijk onderdeel van het eindresultaat.

De start

Via de website, via bestaande klanten of via… nou ja gewoon via via: op allerlei manieren kom ik in contact met nieuwe klanten. Zij willen iets met foto’s en vragen mijn hulp daarbij. Aan mij de taak om te achterhalen wat dat ‘iets met foto’s’ eigenlijk inhoud. Dus volgt een nader contact. Dat kan met een kop koffie, maar meestal is dit per mail, per telefoon of in een Zoom- of Teamsgesprek. Voordeel van dat laatste is, dat ik er tijdens het gesprek voorbeelden bij kan pakken en we meteen helder krijgen wat je wilt en nodig hebt.

Wensen duidelijk?

Dan plannen we een afspraak. Voor profielfoto’s meestal in de studio, voor uitgebreidere content-, bedrijfs- of redactionele portretsessies spreken we af waar dat het beste kan: studio, een mooie locatie of bij jou op het bedrijf. Wat het ook wordt, ik zorg voor de juiste apparatuur en neem zo nodig m’n ‘licht’ mee.

Voorbereiding

Alleen een profielfoto nodig? Dan kan het toch handig zijn om een extra setje kleding mee te nemen naar de studio. Tussendoor kun je dan even van shirt of jasje wisselen, eventueel wisselen we de achtergrond nog eens. Op die manier maken we een gevarieerde reeks foto’s waaruit jij achteraf jouw favorieten kiest.

Ga je voor een uitgebreidere shoot, dan kan het maken van een z.g. shotlist handig zijn, een lijstje waarop precies staat welke foto’s we gaan maken. Zo hebben we een goede leidraad om jouw precies in beeld te brengen wat voor jou belangrijk is. Zie je voorbeeldfoto’s die je zou willen? Pin ze gerust op een Pinterestbord en deel dat met me.

Om ook goed voorbereid te zijn qua make-up en kleding, lees je deze blog voor de shoot.

Zenuwachtig?

Niet nodig! Ik weet heus wel dat voor de camera staan niet per se jouw favoriete bezigheid is. Ik loods je wel door de shoot heen, ik vraag je het hemd van het lijf over je bezigheden en maak tussendoor af en toe eens een grap. Kortom: ik trek alles uit de kast om je op je gemak te stellen. Ik probeer je eigenlijk te laten vergeten dat je voor de camera staat, dat levert vaak het beste beeld.

De foto’s zijn gemaakt, en dan?

Na de shoot mag jij weer door met jouw gebruikelijke zaken. Ik ga verder voor je aan de slag. Ik maak een eerste ruime selectie van de onbewerkte foto’s, zet ze op contactafdrukken en stuur die naar je toe. Uit deze foto’s kies jij het afgesproken aantal beelden. Vind je het lastig om te kiezen? Ik wil je best helpen je keuze te maken, of laat iemand die je goed kent meekijken. Ben je er eenmaal uit, dan ga ik de foto’s die je gekozen hebt voor je retoucheren. Ik optimaliseer kleur en contrast en werk vlekjes weg. Kun je niet kiezen of wil je toch meer foto’s? Geen probleem, achteraf je pakket upgraden kan altijd.

Meer weten?

Heb je nog andere vragen of wil je eens sparren over jouw bedrijfsfotografie? Bel, mail of app me.

Deel dit artikel

meer lezen