Remmert Dekker

De koppensneller – ofwel smoelenboekfotografie

Een van de leukste dingen van mijn vak is dat ik bij veel verschillende bedrijven over de vloer kom. Vaak is dat om de mensen die in dat bedrijf werken mooi op de foto te zetten. Nu is portretfotografie een breed begrip, het varieert van een uitgebreid portret waarin de context van het bedrijf wordt meegenomen tot het maken van foto’s voor het smoelenboek. En dat smoelenboek, daar wil ik het even over hebben.

Het lijkt appeltje-eitje; je neemt je camera of je telefoon, zet alle medewerkers een voor een op de foto, en daarna kun je de hele boel uploaden naar je bedrijfswebsite of het intranet en klaar is Kees. In de praktijk blijkt het echter niet altijd mee te vallen om het even tussendoor zelf te doen. Want hoe zorg je er nou voor dat alle foto’s in dezelfde stijl gefotografeerd worden, en hoe doe je dat eigenlijk als het zonnetje bij de ene foto wel, en bij de andere foto even niet door het raam schijnt? En die nieuwe collega die later in het jaar invoegt, hoe krijg je die op dezelfde manier gefotografeerd?

Het kan zomaar zijn dat je moed je al in de schoenen zinkt bij het idee alleen al. Dan is het een goed idee om het aan een ander over te laten en een professional voor die klus te vragen. En of je nu foto’s op een mooie plek van je kantoor wilt nemen, of toch gaat voor portretten zoals hierboven, met een effen achtergrond, er is van alles mogelijk. Ik kom naar jullie toe en neem de benodigde spullen mee. Met een paar vierkante meter en een stopcontact zorg ik ervoor dat alles in orde komt. Wil je meer weten? Mail of bel me.

Meer lezen over het belang van goede profielfoto’s? Lees dit artikel op Frankwatching.

Deel dit artikel

meer lezen