Jessica

In gesprek met Jessica Krijvenaar

Jessica Krijvenaar
Social Media Support

Wat vooraf ging...

Zomer 2018 veranderde ik de naam van mijn bedrijf van Kekke Kiek in Zichtbaar in Bedrijf. Ik maakte nog steeds veel en graag ‘kekke kieken’ voor iedereen die dat kon gebruiken, maar ik wilde meer benadrukken dat fotografie een onmisbare bijdrage levert aan de zichtbaarheid van organisaties en bedrijven. Ik geloof er heilig in dat sommige dingen nu eenmaal een ‘plaatje’ nodig hebben bij het ‘praatje’; je brengt je boodschap gewoon beter over als je laat zien wat je bedoelt. Als je eenmaal zo’n stokpaardje hebt praat je daar natuurlijk ook regelmatig met anderen over. Dat geeft vaak verrassende inzichten, maar vooral zijn het altijd leuke gesprekken die ik jullie niet wil onthouden.

“Online zichtbaarheid is zo belangrijk, zeker nu veel ondernemers door de coronamaatregelen hun omzet zien teruglopen.” Aan het woord is Jessica Krijvenaar van Social Media Support. Jessica helpt ondernemers om structuur te brengen in het ‘gedoe’ dat social media voor veel ondernemers nou eenmaal is. “De wil om zichtbaar te zijn op de socials is er meestal wel”, zegt Jessica “maar hoe pak je dat nou echt aan? Strategieën en contentkalenders zijn volop te vinden, maar voor veel ondernemers blijkt het grootste struikelblok toch in de uitvoering te zitten.” Ze heeft gelijk denk ik, ikzelf heb ook altijd nog 1001 andere dingen te doen.

Jessica vervolgt: “Het is zaak om er tijd voor vrij te plannen en het gewoon te gaan doén. En daar kom ik om de hoek kijken, ik leer mensen welke programma’s en apps helpen om het allemaal wat gemakkelijker en minder tijdrovend te maken én ik fungeer meteen als een stok achter de deur. Ik zet ze aan het werk waardoor er structuur en planning komt in het plaatsen van berichten op social media.”

Dat dit goed werkt werd al meteen na de start van haar bedrijf duidelijk, de een na de ander meldde zich bij Jessica voor hulp. “En dat komt goed uit, want nu veel mensen noodgedwongen thuiswerken wordt er meer dan ooit gekeken op alle kanalen. Dit is dus hét moment om te werken aan je online zichtbaarheid. Het is een kans die je als ondernemer niet mag laten liggen” benadrukt Jessica.

“En wat is volgens jou nou echt belangrijk?” vraag ik. “Het is een totaalplaatje” zegt ze, “je tekst, de keuze van het beeld dat je erbij gebruikt, je eigen tone of voice, dat maakt dat je herkenbaar wordt voor je doelgroep. En ‘elkaar kennen’ is de eerste stap naar ‘met elkaar werken’. Je zichtbaarheid is dus direct gelinkt aan je inkomsten.”

Die laatste zin komt binnen; het verwoord precies waarom je die ‘1001 dingen’ soms gewoon moet laten voor wat het is om aan de slag te gaan met je zichtbaarheid.

Deel dit artikel

meer lezen